05 грудня, 2009

камінний господар_варіант 1

Час - з ним бореться цей блог.
Час натомість бореться з нашою пам'яттю.
2004 рік. Літо. Ми готуємось до вистави. Чому "Камінний господар"?
Чому "Чарівний спів" в той же самий час займається середньовічними кантами? (потрясаючий збіг обставин, котрий неминучий, коли тебе поглинає якась робота - все навколо тільки для неї ніби і готувалось...).




Чому Настя Ганага якось опинилась між нас і лишилась ще на кілька років нашим хореографом (тоді ще вона була Санжарівська... санжари - танок... такий собі знак)?
Чому ми вирішили грати просто неба? (де ще грати, коли нема приміщення?) Може, згадали жартівливі заклики Влада Троїцького: "Організуйте вуличний театр на набережній". Але певніше ніщо не могло стати кращою декорацією за дім з мавританськими балконами та більш символічною сценічною площадкою за камінні сходи. Кожна дія все піднімалась вище і вище, аж до даху, де у фіналі з'являвся камінний господар, і вітер (наш антрепренер) розвівав його білий плащ на фоні перших зірок.





Пам'ятаю, що боялись сфальшивити - текст титулований, сильний, сильніший за наші незміцнілі амбіції. Плюс без спеціальних технічних штук навряд чи глядач почув би хоч слово з наших пафосних діалогів. Тож ми знайшли хід - поділили акторів на "звук" і "тіло". Одні читали текст "за кадром", інші пластично його втілювали на сцені. Найважче було зробити це все синхронно, бо актори-звуки майже не бачили того, що роблять їх "тіла".

Що ще? Багато чого, але зупинюсь на трьох крапках, щоб поступитись іншому - сподіваюсь, Ocean ще не забув, що хотів щось написати (вже пробач, що не втерпіла :))... До речі, це була його перша вистава з "Сім Муз".


9 коментарів:

  1. Да, это было здорово...

    ВідповістиВидалити
  2. Приємно, що хтось пам'ятає :)

    ВідповістиВидалити
  3. Та з таким балконом ви могли б і Шекспіром відзначитись!

    ВідповістиВидалити
  4. А знаєте, це моя недавня мрія!

    ВідповістиВидалити
  5. А як думаєте, яка драмка може надихати?

    ВідповістиВидалити
  6. Не знаю. Наприклад, я завжди мріяв зіграти Калібана. Проте, тих хто кохається в Бекеті, чи в Косач мабуть надихають зовсім інші речі.

    ВідповістиВидалити
  7. Вгадали, в нас зовсім різні смаки

    ВідповістиВидалити
  8. Ну так яку? З балконом є тільки попса: "Бібліотекар, навіщо ти бібліотекар? Зміни професію свою...".
    Цю п'єсу?

    ВідповістиВидалити